2019. november 27., szerda

CSŐTÖRÉS ZOLINÁL

Zoli a világ legbecsületesebb, legszeretetreméltóbb, ugyanakkor legpechesebb embere. Az elragadóan fojtogató, férfiasan brutális és lefegyverzően erotikus töltetű, természetesen csakis a közjó érdekében vívott harcai mély barázdákat véstek a szeme alá, a sors, vagy inkább a kegyetlen természet pedig összességében harvey weinstein-i arcot formált neki, ami ugye manapság nem a legjobb ajánlólevél a diszkrét és szelíd női szalonok érzéki oázisaiba.
A szexuális ragadozóként említett Harvey Weinstein küllemére napról napra egyre inkább hasonlító, sportosan jó húsban lévő, potens, ám a lelkében mégis oly szelíd, az igazságért, mint komplex fogalomért meghalni is kész jogi doktor azonban folyamatosan bajba kerül a már említett elhatalmasodó igazságérzete miatt.
Felsorolni is nehéz, mi minden történt Zoltánnal azt követően, hogy adriai nyaralása során, mikor gumimatracával (napozás közben elszundikált) a nyílt tengerre sodródott, majd nagy szerencséjére felvette egy magyar hajós, neve Bognár Odüsszeusz, szóval Zoli egyszercsak ott találta magát ezen a modern dizájnelemeket megjelenítő jachton, ahol Odüsszeusz naphosszat a szirének fuvola és énekhangjában gyönyörködött, talán a fuvolát jobban szereti, de Zoltánnak nem volt módja erről beszélgetni vele, mert a szirének neki is kedveskedtek a fuvolájátékukkal, közben pedig ugye illetlenség lett volna megzavarni a művészeket.
Nem sokkal később a hivatalos szervek udvarias, még véletlenül sem tolakodó hangvételű kérvényt küldtek az ügyvédi irodájába, írja meg, majd postázza el nekik, mit látott és hallott a tengeri utazása során. A szirének tevékenyége a lényeg, hangsúlyozta a levél.
Zoltán, ahogy minden ehhez hasonló esetben, most is azonnal összeállította a tényfeltáró anyagot, majd amikor elindult a postára, földrengés rázta meg a faluját. 8.7-es erősségű. Az ügyvédi irodája kártyavárként omlott össze, kis híján maga is a romok között lelte halálát. A levélnek, napokig kereste, nyoma veszett.
Ezt követően ismét megírta amit kértek tőle, de a település évszázadok óta békésen szunnyadó vulkánja működésbe lépett, majd, mint egykoron Pompeit, Berkeszt is eltemette a vulkáni hamu. A dokumentumok elégtek a pokoli hőségben.
Zoltán nem adta fel, a pokoli, vörösen izzó, bugybérokoló, ezer felé fröccsenő lávafolyó elől menekülve kibérelt egy vízparti víkendházat, majd amikor elkészült a rendőrségnek és ügyészségnek szánt anyaggal, a folyó hirtelen megáradt és mindent elsodort, a perdöntő bizonyíték péppé ázott.
A hivatalos szervek méltányolták Zoltán igyekezetét mellyel az igazságszolgáltatást akarta segíteni. Egyúttal elfogadták a sajnálatos tényt, Zoltán dokemtumai örökre elvesztek. Többé senki sem zaklatta. Az ügyet lezárták. Bűncselekmény nem történt. Zoltán fellélegezhetett, győzött az igazság. Most már csak egy jó vízszerelőt kellene találnia, mert pechére megint csőtörés volt az irodában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...