2020. október 30., péntek

SZUTYOK

Nem tölt el örömmel, sőt rettenetesen lehangol, és persze dühít, hogy sokadjára kell írnom a szutyokról (emberek, közállapotaink), de ha a mocsokban járunk, akkor arról kell beszámolni. Nyilván egyszerűbb és hálásabb téma lenne az aktuális,  a jelentéktelensége ellenére is nagy médiafigyelmet kiharcoló sztár dominikai nyaralásáról írni,  akit az érdekel, nyugodtan navigálja át magát egy bulvároldalra, nem fogok megsértődni, de ez a történet nem a napfényes szigetvilágban, hanem Budapesten történt, fényes nappal. A szutyok kellős közepén.

Park, valahol Budán. Kutyások sétáltatják a kedvenceiket, dobálják nekik a labdákat. A kiskutya labdáját elviszi a nagykutya, azt hiszi az is az övé. Előfordul ilyen, játszanak. A kiskutya két gazdája (egy pár) szeretne menni, de előbb vissza kellene szerezni a labdát. A nagytestű kutya nem adja. Szólnak a gazdájának, egy nőnek, hogy vegye el tőle a labdát és adja vissza.

- Én ugyan ki nem veszem a szájából. Vegyék ki maguk, ha akarják.

És itt válik az örömteli program rémálommá. A kiskutya gazdái többször is kérik a nő segítséget, de helyette megkapják, hogy ők libernyákok, és buzik. A labda marad a nagykutya szájában.

A pár elmegy a rendőrségre, ahol azt javasolják nekik, tegyenek feljelentést. 

Nem tesznek. Inkább vesznek egy másik labdát. És persze keresnek egy másik játszóteret.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...