2018. január 25., csütörtök

FENSZI BAJBAN VAN




A nézettségi statisztikát olvassa amit pár perce küldött át neki az Érzőpont Reserch Részvénytársaság, ám az adatok lesújtóak, nézi és nem akar hinni a szemének. A múlt heti adásnál pontosan tizenegy nézőt veszítettek, ennyivel kevesebben követték a műsort, ha pedig a jövő hetinél is ez lesz, vagyis már csak hatmillióan lesznek kíváncsiak a legújabb szuperprodukciójára, abban az esetben kínos magyarázkodás következhet a tulajdonos hangszigetelt irodájában,  ahol God Rezső bizonyára megint üvölt majd vele, és örülhet ha nem rúgja ki azonnal. Egyébként mindig ez van,  kiteheti a lelkét a csatornáért, hozhatja a legmenőbb arcokat főzni és sztorizni, ha azok a kurva nézők átkapcsolnak és valami gagyit bámulnak.

Fenszi, vagy ahogy a szakmában nevezik Patkány Öcsi azonban sosem adja fel, nagy túlélő, úgy ugrál egyik társaságtól a másikig, mintha csak  fiatal sarki róka  lenne amely jégtábláról jégtáblára szökkenve küzd a végső elmúlás ellen. Patkány Öcsinek azonban van egy titkos notesze, abban azon médiamunkások nevét őrzi gondosan, akikre mindig számíthat ha baj van. Semmit sem bíz a véletlenre, ezért régi cimboráját hívja elsőként, a bulvár királycsinálóját, Ó-Somoskői Mihályt.



- Szia Misikém, tudunk beszélni?
- Baj van?
- Mondjuk úgy.
- Megint ki akarnak rúgni?
- Még nem, de szarban vagyok.
- Mennyire sürgős?
- Nagyon.
- Szóval, ez eheti számba kellene valami nagy durranás rólad.
- Gondolatolvasó vagy Miska.
- Mid van?
- Hogy érted?
- Milyen sztorit tudok megírni rólad?
- Valami mindig van.
- De már mindent tudnak rólad az olvasók.
- Nem mindent.
- Figyelj, írtam már a válásodról, az új barátnődről, az összes régiről, a fogyókúrádról, az étkezési szokásaidról, az új konyhabútorodról., a nyaralásaidról, a fürdőnadrágodról.
- Mi lenne ha írnál Evelinről?
- Ő ki?
- Tudod az a ronda csaj, akivel egy osztályba jártam általánosban, aztán elment külföldre.
- És?
- Hát valami meghatót biztosan össze lehetne hozni vele kapcsolatban.
- Például azt, hogy meghasadt a szíved, amikor elszakítottak szerelmedtől, mert a szülei külföldre költöztek és vitték őt is. Ilyesmire gondolsz?
- Pontosan.
- És akkor írjam bele, hogy tíz évig szerelmes leveleket írtatok egymásnak, végül hozzáment egy denveri tűzoltóhoz, de milyen kegyetlen a sors, mert kigyulladt a lakásuk, a férj későn ért haza, és már nem tudta kimenteni a házból Evelint?
- Ez jó! Tényleg, miért nem írsz regényeket? Annyira tudsz.
- Folytatom. Téged ez a hír annyira megrázott, hogy megkerested az özvegyet és azóta barátok vagytok, minden karácsonyra személyesen viszel ajándékcsomagot Evelin  árván maradt gyermekeinek. Mit szólsz ehhez?
- De nem voltak gyerekei.
- És? Kit érdekel?
- Engem. Mert kellene kép is a sztorihoz.
- Nyugi, lesz kép is. Ugye hallottál már a photoshopról?
- Beszarok ez kurva jó sztori. Kár, hogy nem nekem jutott eszembe.
- Fenszikém, ez a mi dolgunk, te csak foglalkozz a remek műsoraiddal.
- Most is rohanok a felvételre.
- Mi megy a héten?
- Most az Élet a kajütben következő évadát vesszük fel, tudod ezt csináljuk a Balatonon egy csónakban.
- Nem unod még?
- Tudod mit szoktam mondani. Arccal a pénztár felé!
- Fenszikém, tök igazad van. Na jó, összedobom a cikket, pénteken címlapon leszel.
- Misikém, örök hálám.
- Ne hálálkodj, egymásból élünk.
- Jövő héten ebédeljünk együtt, addig átgondolom és összeszedek még pár jó sztorit.
- Okés, szevasz.
- Szevasz.

Mivel az Élet a kajütben sorozat is elég gyalázatos nézőszámokat produkált, ezért Fenszi innentől kezdve minden héten együtt ötletelt Ó-Somoskőivel, a legnagyobb hazai celebkeltetővel. Nem számították rá ugyan, de akkora volt a baj, menekültek a nézők, hogy Fenszi végül a saját anyját kínálta fel témaként. Megvették.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...