2019. március 28., csütörtök

HOKI



Miki helyi pénzember. Korábban uzsorázott, szőkített, használt cirkókkal és németből hozott dízelekkel üzletelt, de aztán a sztráda benzinkútja mellett talált egy macskát. Az ismert oligarcha jangcei díjnyertes macskáját. Azóta aranyélete van a Mikinek. Három misit kapott zsebbe, további négyet pedig, amikor másodjára szedte össze a kódorgó dögöt. Hamarosan napi 24 órában bízták rá a macskát, vigye oltatni, furikázza a tenyésztőhöz, utána fűtött kocsival kozmetikushoz.
Miki ezt követően már jelentősebb melókat kapott. Stadiont építhetett Szurokszentivánon és Petnebaktán, utána pedig evezős tórendszert Csengettyűottlakán.
Miki, némi kokóval az orrában eldumálta, hogy másodjára már ő segítette elkóborolni a macskát. Érzéke, az van a bizniszhez. Most már csak egyetlen lépésre van attól, hogy végre a saját jogán, érdemei elismeréseként maga is olyan legyen, mint a macskás: a rend nélkülözhetetlen, sziklaszilárdságú oszlopa. Feddhetetlen múltú és jelenű lovag, mentelmi joggal, feudális előjogokkal. Ehhez azonban kell egy csapat. Meg is lett.
- Zsombor, hogy néz ki a fogad? Melyik barom ütötte ki? A Zabrák? Hányat ? Ötöt? Ez nem ember.
Miki gyors észjárású, de nehéz követni. Elég hosszan kellett magyaráznia, mire szolgál egy ilyen testület.
De aki milliókat enged át a kezén, tudja, mikor és hova kell tenni egy pár köteggel. Gyorsan összejött kezdésként laza négyszázmillió dologi kiadásokra, és kiemelt eljárással napok alatt megalakulhatott a Preventív Jégkorong Egylet, a két csapat a Pengék és az Acélbikák.
A tévés stáb megszervezését Nemeskéri Ákosra bízta, aki legendás jégszívvel és vasmarokkal kezelte a számos pénzközeli csatornát. Mikinek a lacafacázás nem volt a kenyere:
- Ákos, kell negyven kamera, lehetnek robotok vagy drónok is, a legjobb operatőrökkel és képmérnökökkel. Minden legyen hiteles, még az apró mozdulatok is. A lassításokra külön figyeljetek, mert azt imádja.
- Ja, nem gond. Mikor lesz az első?
- Hat óra felé. Készüljünk fel, mert ha veszít, leroskad a tévé elé, és meccset néz. A fiúk kaptak eligazítást, figyeljük a híreket, de ti is. Minden azon múlik, milyen döntés születik. Ha bukik, kezdjétek, mert azonnal a pályára kapcsolunk.
18 óra körül vált kritikussá a helyzet. A Pengék és az Acélbikák kezdősora a megbeszélés szerint ekkor már a pályán siklott, rövid passzokat ütögettek.
A közvetítővonal élt, a csapatok energikusan kezdtek. A preventív jégkorongderby első félidejét a Pengék nyerték, a másodikban azonban az Acélbikák egyenlítettek. Végül büntetők döntöttek.
Egyetlen nézőjük lába az asztalon, ölében laptop, azon követte a meccset. Nagyon élvezte. Mindenki megnyugodott. Semmi sem változott. És ez a lényeg. Hogy ne változzon semmi.
A közvetítés másnapján Mikit szűk körben, egy ismert offshore sziget zászlaja alatt hajózó jacht fedélzetén lovaggá ütötték. A vörös nap megszégyenülten sompolygott a láthatár alá. Miki emelt fővel és önelégülten nézett körül, és egy focibolond mosodás jutott eszébe. Minariknak hívták, de még úgy sem vitte semmire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...