2019. június 20., csütörtök

IZZÓ TESTEK 7.

Az első emberáldozatnak, a percekkel ezelőtt kirúgott kreatívnak ötlete sem volt, mihez kezd vajon, ha majd néhány perc múlva ki kell lépnie a Gyepű utcai tévés székházból. Okkal tartott Kalapos Imre kiszámíthatatlan, és olykor állatias megnyilvánulásaitól. Ha nem jelentkezik azonnal a WASP Stone Security irodájánál, (ők intézik az épületből történő kivezetését, munkaeszközeinek a bevételezését, szóval ők kísérik utolsó útjára) akkor Imre esetleg utána rohan, lefejeli, és kis köcsögnek nevezve maga rángatja ki az utcára. Egyelőre nem ez történt, mert Vad Péter, a jóképű 37 éves munkatárs (egykori kreatív) épségben leért a félemeleten lévő biztonsági szolgálat irodájába.
- Nahát, maga is? – kérdezte meglepetést színlelve Varrat Sándor biztonsági főnök Vadtól, aki ebből a kedélyeskedő kérdésből megérezhette, a fekete ninja munkaruhát viselő katona, alapjában véve jólelkű ember. Az övére függesztett működésképtelen replika maroklőfegyver (Patton tábornok volt a példaképe), és a hátán átvetve lelógatott, ugyancsak hatástalanított AK 47-es gépkarabély, a tankelhárító páncélököl, valamint a vasbetéttel megerősített eredeti Martens bakancs csupán az elrettentést szolgálta, a pszichológiai hadviselést, hogy minden itt alkalmazott tévés tudatában rögzüljön: ennél a cégnél fegyelem van és tűzparancs, bárki bármikor likvidálható, akár még egy akkora atomtöltetet is képesek megsemmisíteni, mint amilyen Kalapos Imre az Izzó testek erotikus valóságshow főszerkesztője. De egyelőre még nem neki van félnivalója, hanem az olyan közlegénynek, mint Vad Péter, vagy a galamblelkű (CBA eladóból átképzett vagyonvédelmi őrző-védő) Varrat Sándornak.
- Tudja, hogy a héten maga már az ötödik, pedig ma még csak kedd van? Azt beszélik, hogy Kalapos nagyon bedurvult, naponta dobál ki embereket. Közeledik az Izzó testek erotikus show és sehol nem tartanak az előkészületekkel.
- Engem ez már nem érdekel. De talán jobb is így. Intézzük el, amit el kell és köszönjünk el egymástól minél gyorsabban. – mondta szelíden Vad.
- Azért ez nem megy csak úgy ripsz-ropsz! Le kell adnia a mobilját, és Szalóki kolléga kihallgatja magát, majd jegyzőkönyvbe vezeti a vallomását Végül lekísérjük a főbejárathoz.
- Meg is fognak bilincselni?
- Csak ha ellenállást tanúsít. De jobban teszi, ha együttműködik.
- És ha nem működöm együtt?
- Akkor kényszerítő eszközöket kell alkalmaznom. Bilincset, de hátra is csavarhatom a kezét, és leteperhetem a földre.
- Nem lesz balhé, ígérem.
A halálsorról, így nevezték az a folyosót, ahol a WASP Stone Security irodái voltak a 65 fős fekete ruhás osztaggal, szóval innen indult utolsó útjára Vad Péter, hogy ezzel véget is érjen rövidre szabott televíziós élete.
- Az utolsó szó jogán akar még valamit mondani? – tette fel az ilyenkor szokásos rutinkérdést Varrat Sándor biztonsági főnök.
- Jó volt itt dolgozni, kár, hogy az Izzó testekben már nem lehetek benne.
- Még valami?
- Más nem jut eszembe.
- Ezt jegyzőkönyvezzük, és az irattárban megőrizzük.
Varrat ezt követően beleszólt a rádió adóvevőjébe
- A Sas elrepül, ismétlem a Sas elrepül. Káró 25 nyithatod az ajtót!
A távvezérelt betonbetétes acél kapu lassan kinyílt, Vad pedig "kirepült" az utcára. Szakmai értelemben halott volt, de emberként újjászületett. Akkor okkal hitte azt, neki már soha nem lesz köze a Gyepű utcához.
Tévedett. Mindenkinek köze van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...