2019. június 20., csütörtök

MEDVEBARÁT

- Mit csinál az az őrült? Nagyítsd fel a képet! Bemászik!! Laci és Tihamér azonnal induljatok a medvekifutóhoz!!
- Ha tényleg bemegy, akkor vége a krapeknak. Két másodperc alatt szétkapják.
- Mit csináljunk főnök?
- Menjetek utána.
- Én ide be nem megyek.
- Akkor ki vagy rúgva.
- De főnök...
- Ez parancs.
- Mi van ha megtámadja őket a grizzly?
- Védekezzenek.
- De csak gumibot és paprikaspray van náluk.
- Akkor fújják le azzal. A lényeg, hogy azt az eszementet hozzák ki onnan. Az állatkert hírneve forog kockán. Ha meghal, mi repülünk.
Tihamér és László, az állatkert biztonsági őrei négykézlábra ereszkedve lassan bekúsztak a barlangba. Fél perccel később velőtrázó sikoly hangja rázta meg a kézi adóvevőt.
- Mi történt? Hallotok? Tihamér jelentkezz!
- Itt Zoltán.
- Mi van?
- Tihamért elkapta a grizzly. Letépte a fejét.
- Te nem sérültél meg?
- Nem tudom. Valami meleget érzek a karomon. Vaksötét van.
- És mi van a férfival, akiért bementetek?
- Nem tudom.
- Keresd meg és hozd ki!
Laci reszkető kézzel tapogatta ki, merre lehet az elvesztett elemlámpája. Tihamár megcsonkított, véráztatta mellkasán találta meg. Bekapcsolta a lámpát, majd a fénycsóvában végre meglátta a keresett férfit. Intett neki, majd a maradék életösztönüket és erejüket összeszedve kirohantak a barlangból.
- Maga megőrült! Miért ment be a medvékhez?
- Nem akartam bajt okozni.
- Meghalt egy emberünk.
Haraszti Péter Zsolt nem először került ilyen helyzetbe. Négy évvel ezelőtt a veresegyházi medverezervátumba mászott be, akkor is az utolsó pillanatban mentették ki. Legutóbb a prágai állatkert medvebarlangjába hatolt be, és sikerült két hetet eltöltenie ott, majd Londonban egy teljes hónapig élt az állatok mellett, úgy hogy senki sem vette észre.
Az orvosi műszereket forgalmazó cég 39 éves karbantartó technikusa azért mászott be rendszeresen a medvékhez, hogy alaposan megismerje és megtanulja, miként tudnak az állatok téli álmot aludni, mivel ő maga is éppen erre készül. A magyarországi országgyűlési választások után, ha a helyzet úgy hozza, maga is téli álmot szeretne aludni, de nem csupán a téli hónapokban, hanem minimum négy teljes évig lenne öntudatlan állapotban. A vérkeringés lelassításával, az energiafelhasználás minimalizálásával érhetné ezt el, de az ellene indított eljárás miatt vélhetően nem szenderülhet álomba. Barlang helyett bíróság, mélyalvás helyett pedig ébrenlét vár vár. Haraszti Péter Zsolt máris megkapta a legnagyobb büntetést. Látni és hallani fog mindent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...