2019. június 20., csütörtök

IZZÓ TESTEK 6.

Imre lerendezte Vilmát. Egyelőre még csak pénzről beszéltek, a javadalmazásáról, és hogy mindezért cserébe mit szeretne kérni (követelni) tőle a Mohács 26TV menedzsmentje. Elképesztően sok munkát, sőt, még annál is többet, és Thúri Vilma véletlenül se nézze soha az óráját. Itt nincs munkaidő, csak gályapad van, ostorcsattogás, indulatos vezényszavak, mert a hajónak repülnie kell a vízen. És ez csak akkor működik, ha egy csapatként húzzák az evezőket. Emberfeletti teljesítményt várnak el, mert – ahogy Kalapos Imre többször elismételte Vilmának - itt profik dolgoznak. A profik pedig szerinte ilyenek. Gépek, tökéletes alkatrészekből összerakott robotok, akik nem érzelgősködnek, nem robbannak le, csak mennek előre és mint a hókotrók, vagy jégtörők, takarítják az útjukba került havat, zúzzák a jeget. Ha pedig zökkenőmentes és persze elképesztően sikeres lesz az első közös projektjük, akkor Thúri Vilmának garantáltan nem lesz gondja a jövőben. Ebbe a nagy családba csak egyszer kell bekerülni, onnantól kezdve megszűnnek a napi gondok, a kifizetetlen számla ismeretlen fogalommá válik, valamint nem lesznek elintézetlen ügyek. Ez a család mindent elsikál, és akit arra érdemesnek tart, bőkezűen megfizet. Thúri Vilmán múlik tehát, hogy hova, és milyen magasra jut.
A munkamegbeszélés után a liftben Kalapos másodszor is lerendezte a beszédtanárnőt, de csak gondolatban, mert bármekkora spíler is az Izzó testek erotikus valóságshow főszerkesztője, időnként még ő is összemegy, Hüvelyk Matyivá zsugorítja a benne megbúvó gátlásos kamasz. Most is ez történ. A decens beszédtanárnőt, igaz, még csak gondolatban fektette le, bár többször is magáévá tette, mindent kipróbált vele, és a végén szokásához híven neki is beszólt. "Szerencsés nő vagy, hogy egy ilyen szuper férfit kaptál ma délután, de ne bízd el magad, sokan szeretnének a helyedben lenni"
Thúri Vilma, azokban a percekben mikor „másodszor rendezte le” Kalapos, éppen a villamoson zötykölődött, úton hazafelé. A híres Kalapos Imrét nem nyelte le, az irodájában nem tett pikírt megjegyzéseket neki, és nem is bizalmaskodott vele. Munkát akart csupán, de azt nagyon, és amiért jött, meg is szerezte. Csak arra tudott gondolni, a nehéz évek után ismét van feladata.
Kalapos, a maradandó élményt jelentő, Thúri Vilmával folytatott workshopping után az emeleti tárgyalóba vonult, ahol újból a kíméletlen diktátori arcát mutatta a kreatívok csapatának.
- Neveket akarok! Most! Nem holnap, nem délután, hanem azonnal! Akinek nincs ötlete, takarodjon el innen! – Imre már egészen más kottát használt, mint amikor Thúrival egyeztetett. – Ne húzzatok fel srácok, mert ennek nem lesz jó vége. Egy hónap múlva indul a műsor, de az egy beszédtanárnőn kívül még senkit sem találtunk. Utoljára kérdezem: ki legyen a zsűriben, és kiből lehetne mentor, aki ezt a sok agyalágyult barmot segíti majd?
Veress Rozi szólalt meg elsőként. Nem volt rossz az ötlete, leszámítva azt, hogy jelöltje dr. Berinkov József egyetemi tanár, viselkedéskutató, szexológus négy évvel ezelőtt meghalt.
- Gratulálok! És sokat gondolkodott ezen? – kérdezte Kalapos, de olyan penetráns stílusban, hogy többen arra gondoltak, eljött az ideje a halálbüntetés visszaállításának.
– Ha még vannak halottakra ötleteik, akkor most mondják el! – folytatta emelt hangon Kalapos.
- Mitől ennyire nehéz, épkézlábnak tűnő egyedek javasolni ide? Nem űrhajósokat keresünk Mars utazáshoz, hanem egy tévéműsorba szexelni tudó embereket!!
Vad Péter a kreatív részleg legfiatalabb munkatársa (21 éves) azt javasolta, hogy mindenképpen ismert embert ültessenek a zsűribe.
- Bravó! Erre hogy nem jöttünk rá eddig? – Kalapos már a kólásüveget kereste, hogy megdobjon vele valakit. Ez esetben nem volt kétséges, hogy kit. – És kire gondolsz kedves és nagyon okos Péterünk?
- Majka.
- Aha. Jó gondolat. Na most szépen leballagsz a biztonságiakhoz, és megmondod nekik, hogy én küldtelek. Mindent érteni fognak. Na, sok szerencsét az új munkahelyeden. Feltéve ha találsz újat – tette még hozzá gonoszul Kalapos, majd kilátásba helyezte, hogy ha továbbra is ilyen neveket kap, akkor kénytelen lesz megtizedelni a társaságot.
Kalapos Imre főszerkesztő sosem viccel. Egy hónap múlva pedig el kell indítani a valóságshow-t, akár emberáldozatok árán is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...