2020. július 5., vasárnap

DEDIKÁLT LEMEZEK

A szakma legjobbjai mentek el. Vitték magukkal a meg nem írt dalaikat.
Tíz évnyi ámokfutás után kapott észbe a rendőrség. Egy zenei antikváriumban léptek akcióba, ahol leütötték, megbilincselték, a lemezes táskáját pedig elrúgták, mert azt hitték fegyver van benne. De nem. Deák Bill, Hobo, Neoton, Zorán, Szörényi Levi és  Katona Klári albumai voltak a szatyorban. Meg egy Beatrice. Dedikált példányok.
Ez az egész szörnyűség 2007-ben kezdődött. 
- Szereted a zenét, csinálj egy rádiós sorozatot a magyar könnyűzene történetéről - mondták neki. Érezte, eljött végre az ő ideje.
Három hét múlva már le is ment a műsor első része. Ifjúsági park, Bodrogi Gyula, Bergendy. 
Nem sokkal később Bergendy Pistát holtan találták egy parkban. A rendőrségi közlemény nem árult el részleteket, a család sem nyilatkozott. A közvélemény ezért csak találgatott, mi történhetett vele. És vajon miért? Kinek árthatott szegény? Egy dedikált Bergendy lemez sokat ér, különösen így, hogy már soha többé nem írhat alá egyetlen albumot sem.  
Nem sokkal később Zorán, majd két héttel később Lárika következett, aki "az egymás tenyerén tartás" híve, amit az érthetőség kedvéért az énekesnő azzal magyarázott, hogy "óvjuk a másikat, dédelgetjük" Ez egy komplett baromság, hiszen egy interjú nem attól jó, ha simogatják egymást a riporterrel.

Hobonak is vége lett. Egy Jim Morrison képre borulva találtak rá, de az is lehet, hogy Viszockij fotó volt, végtére is mindegy. Hobót sem tudták megmenteni. Lehetséges, hogy ha nem ontja évtizedeken keresztül a lemezeket (HBB, szólóalbumok) talán elkerüli a rettenetes véget. Aláírta a lemezeket,  közben szokása szerint morgott valamit, de azért örült, hogy vannak még élő rajongói ezen a nyomorult glóbuszon. 
Szörényi Levi is hamar elment. Kár érte. Talán ő is megúszhatta volna, ha aznap nem az undok formáját hozza. Még szerencse, hogy előtte az összes Illés albumot, a Szép lányok ne sírjatok cédét, valamint az Utazást is aláírta. Öt nappal később a Pilisben érte a vég, az imádott Szívcsakrája közelében. A dedikált Utazást azóta többen meg akarták venni.
A szignózott albumok szépen gyűltek. Valójában csak ez érdekelte. Hogy mindenki aláírjon mindent. Mert egy lemezgyűjtemény igazán akkor értékes csak, ha dedikált példányok vannak benne.
Talány, hogya rendőrség miként oldotta meg a rejtélyes gyilkossági sorozatot, mi vezette nyomra őket. Bizonyára a mérgezett toll, azt találhatták meg valahol. A zenészek azzal szignóztak, majd pár nap múlva meghaltak. Az EAST együttes tagjainak órási szerencséjük volt, mert  ragaszkodtak az alkoholos filceikhez.
A szegedi Csillagban lassan pereg az idő.  Fáj, hogy a dedikált lemezeket nem hozhatta be magával. Pedig igazán szép gyűjtemény. A cellatársa a Ricét és a Csótányt szereti. Ha egyszer kijut innen, feltételesen, jó magaviselet esetén negyven év múlva, akkor aláíratja az összes Quimby-t. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...