2018. augusztus 6., hétfő

MÁRIA ANTÓNIA RÁDIÓ

Reggel nyolckor, nem sokkal a becsengetés előtt még nem sejtettek semmit. Kaptak ugyan fenyegető üzeneteket, hogy baj lesz, de nem rémítették meg őket. A Mária Antónia Gimnázium iskolarádiójában (az ország utolsó, még működő diákmédiumában) rendszeresen bírálták a tankönyveket, a tornaterem hiányát, a vallásórákat, a kötelező lövészetet.
- Laci, a szignál bent van?
- Okés, ott van.
- Lili beköszön, majd Bori felolvassa a jegyzetét.
- Mi a következő anyag?
- Riport a Központi Tanirányítási Alapelvek bevezetéséről.
- Az kemény lesz.
- Ha ebbe nem buknak bele, akkor semmibe.
- Vendégek lesznek?
- Hogy lennének? Soha nem jönnek be.
- Félnek.
- Van is miért.
T. Dominik főszerkesztő, a legtapasztaltabb és legkeményebb iskolarádiós azonban már nem jutott be a stúdióba. A P.László portást leváltó biztonsági cég kigyúrt vállalkozói a gimnázium bejáratánál feltartóztatták Dominikot. Volt némi lökdösődés. Neki és a többieknek is megmondták, kicsapták őket, keressenek maguknak másik iskolát, de ne reméljék azt, hogy lesz még módjuk tanulni. Ekkor érkezett meg a Nemzeti Tanirányítási Központ vezetője, aki azt is közölte, átveszik a Mária Antónia Diákrádió irányítását. A gyerekeket kizavarták a stúdióból. Nyolc órától a becsengetésig zene szólt a hangszórókból. Ákosh: Béketánc című 2018-as remix lemeze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...