2019. május 13., hétfő

EPER

Az eper tökéletes gyümölcs. Finom, egészséges és gusztusos. Az viszont egészen gusztustalan, hogy nálunk ezt is hamisítják, igaz, ebben nincs semmi meglepő, napi élményünk az átverés, hazudozás, kifosztás. A 300 forintos spanyol eper a kispályások játéka, ők csak átcímkézik, és máris mézédes (sokszor savanyú) magyar eperként árulják, kilóját közel kétezerért. Ülnek a napszámos árusok az utak mellett, előttük táblára írt szöveg: magyar szilva, magyar barack, magyar kukorica, magyar málna, magyar dinnye, de ezt olyan öntudattal vésik fel a palára, mintha mi lennénk a Nike, az Adidas, a Porsche, vagy a Sony és a Microsoft, de nem, mi magyarok vagyunk magyar krumplival (az például már nincs is, gyenge volt a termés) magyar fokhagymával (az kínai, mert Makó sem a régi) magyar cserkóval, az pedig talán chilei, magyar málnával, hogy azt honnan importáljuk fogalmam sincs, az is hiánycikk lassan, csak azt tudom, mérhetetlenül unom ezt a magyarkodást úton, útfélen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...