2019. február 19., kedd

HAVEROK, BULI, FANTA

- Mondanám, hogy haverok, buli, fanta, de mi nem iszunk többé cukros, filléres, rákkeltő, brüsszeli és amcsi pancsokat! Buli, az igen, vagyis ez már maga a nagybetűs BULI! És mindannyian haverok vagyunk, ugye?? Kiáltsuk együtt! Haverok vagyunk!! Haverok vagyunk! Halljam még egyszer!!! Jók vagytok, a legjobbak!! És most egyetlen percre tegyétek le a koktélos és pezsgős poharakat, és nézzetek ki az ablakon! Ez itt maga a paradicsom! Alattunk a Blue Bird öböl, a kristályszerű, csipkés szikláival...az óceán pedig szinte mozdulatlan.
- Milyen vakítóan kék! Káprázatos! Még sosem láttam ilyen szépet.
- Épp itt az ideje, hogy ilyet is láss! Tarcsapusztán hiába kerested volna.
- El sem akarom hinni, hogy itt lehetek.
- Most már elhiheted Mária. Megérdemled. Megdolgoztál érte. Éppen úgy, mint a többiek! És szokjatok hozzá egy minőségibb élethez. És ez csak a kezdet! Mi értékeljük, és meg is fizetjük a tehetséget, a lojalitást.
- Küldhetek szelfit a bátyámnak?
- Később, ha nem gond, Lívi. Élvezd inkább a pillanatot! Hompolumpu legszebb vidéke felett repülünk. Ez is a Cortez szigetcsoporthoz tartozik, de független az anyaországtól. Mert itt még létezik autonómia!
- Napfény és függetlenség. Ez kell nekünk.
- Zsolti, nagyon jól mondod. Éppen ezért ez a két hét erről is szól majd, a mi függetlenségünkről. Amit amúgy ideje lenne kiterjeszteni országhatárokon túlra
- Hol szállunk le?
- Cydros szigetén. Itt nem lakik senki, csak a luxusszálloda működik a szolgákkal.
- Alig várom, hogy ott legyünk.
- A pilóta most jelezte, még egy perc és landolunk. Még ne csatoljátok ki a biztonsági övet, mert az öbölnél lehet oldalszél, ami megdobhatja a gépet..
- Milyen gyakran jössz ide Péter?
- Általában kéthetente, a frakcióülések után, de ez most kiemelt projekt. A cég ezzel jutalmazott meg titeket, és én lehetek a kísérőtök.
- Azt mondják, te vagy a legjobbb, a legtapasztaltabb azon a téren.
- Van benne valami. Ha figyeltek, sokat elleshettek tőlem.
- Bocs, hogy ilyet kérdezek, de lesz az is?
- Mire gondolsz Kriszta?
- Por lesz a szállodában? Érted, ugye....
- Jó lenne, ha napközben tiszták lennétek. Tudom, ez jutalomút, mivel azonban a cég hosszútávon tervez veletek, ezért nemcsak nyaralunk, hanem oktatunk is titeket.
- Akkor lesz?
- Kriszta! Don'worry, be happy! Lesz. Korlátlan mennyiségben. Egyenesen Kolumbiából.
- És lányok?
- Azok is. Szintén Dél-Amerikából.
- Ránk, már nem is gondoltok?
- Lívia! Azt feltételezed, hogy ilyen figyelmetlenek vagyunk? Brazil testépítőket hívtunk, akik csak veletek foglalkoznak majd a két hét alatt. Persze csakis esténként, amikor nincs szakképzés.
- Már most bizsergek.
Alig két órával később, a szálloda légkondicionált márványtermében. A jelenlévők előtt bőséges rák és mangósaláta tálak, egzotikus gyümölcskosarak, koktélpoharak, jégkockákkal és mini napernyőkkel. És ezüst tálcán fehér por. Hogy még jobb legyen a hangulat.
- Srácok, hogy tetszik a szálló? A sziget? Mindenki jól érzi magát?
- Köszönjük, ez fenomenális.
- Örülök, hogy elégedettek vagytok, és csak ismételni tudom magam, ti ezt a luxust megérdemlitek, keményen beleálltatok a dologba. Minden képzeletet túlszárnyalva teljesítettétek a Könyvégető Kiadó, a Mások Élete Kutatóintézet, valamint a CÉG elvárását. Statisztikáink szerint, már az első napon 400 százalékot produkáltatok, erre legutóbb csak a dicsőséges ötvenes évek első felében volt példa. Szívből gratulálok! Mielőtt elkezdenénk a képzést, bár szerintem ti enélkül is mindent tudtok, szóval arra kérlek benneteket, hogy egy-egy mondattal mutatkozzatok be, és meséljétek el, hol tevékenykedtetek eddig, mik a későbbi terveitek. Zsolt! Mesélsz?
- Nem gond, persze. A Kőszegi Egyetem, honfoglaláskori tanszékén tanulok. Elekes Béla tanársegéd is ott tanít.
- Már nem tanít. Múlt idő. Zsolti, ez a te éberségednek köszönhető.
- Bevallom, nekem már a ppofája is gyanús volt, amikor pedig megszólalt, rögtön tudtam, hogy cselekednem kell.
- Helyesen tetted. Az informatikusok szerint írásban jelezted.
- Azonnal e-mailt küldtem, utána pedig a rektornál jelentettem.
- Mi volt az, ami felháborított?
- Elekes azt mondta, Horthy szerepe negatív a történelemben.
- Miközben jól tudjuk, ez ócska, liberális torzítás!
- Az.
- Kriszta! Te két bejelentést tettél.
- Összesen hármat.
- Jaj, igazad van, tényleg három feljelentésed volt. Biztos vagy benne, hogy a szóban forgó tanárok liberális nézeteket vallanak?
- Biztos. Az előadásaikról kép és hangfelvételt készítettem, azt felraktam felhőbe, majd elküldtem a Pártnak.
- Köszönjük Kriszta, szép munka volt. Mind a három tanárt azonnal eltávolítottuk az egyetemről. Ugye a jövő hétre is tartogatsz neveket?
- Igen, négy tanárt figyelek hosszabb ideje, kettőt biztosan feljelentek.
- Mit mondtak?
- Egyikük azt állította, hogy a törökök 150 évig megszállás alatt tartották az országot, a másik pedig rézmetszeteket mutatott az állítólagos kínzásokról, kivégzésekről.
- Orbitális hazugás mind! Még, hogy megszállás és kegyetlenkedés! Volt más is?
- Igen, az is elhangzott, hogy a Föld gömbölyű.
- Na, ezért kell ezeket feljelenteni! Kérem a neveket! Most.
- Jancsovicsné és Mátrási Károly.
- Ezek sem tanítanak többé, ezt garantálom. Köszönöm Kriszta. Szívesen hallgatnám tovább az élménybeszámolókat, de azt javaslom, folytassuk inkább holnap. Most következzék egy gyors lecke az iskolai lehallgatásról, az azonnali feljelentések optimális terjedelméről, a kulcsszavak bizonyító erejéről. Ha ezen túl vagyunk, akkor csétcsapjuk végre magunkat. Irány a medence! Meztelenül természetesen!!! Mit mondtam nektek a repülőn? Na, mit? Haverok, buli, fanta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...