2018. január 21., vasárnap

MÁSOLÓK KASZTJA



- Meghallgattad a cédét amit tegnap adtam?
- Jaj, nagyon szupi volt. Ari vagy, hogy átmásoltad. És Lacinak is nagyon tetszett.
- Ki az a Laci?
- Hát, olyan barátféle.
- Vele hallgattad?
- Aha. Főztem neki vacsorát, spenótos pennét, ittunk bort és utána....hát hogy is mondjam....nálam aludt.
- Mikor tetted be a cédét?
- Már kaja közben is ez szólt, majd bent a hálószobában. Elképesztően érzéki zene. Minden csodás volt. Köszi még egyszer.
Vannak férfiak, akiknek egész életükben egyetlen kazettát, szalagot, cédét sem kell lemásolniuk ahhoz, hogy lefektessenek egy nőt. Ők csak mennek, bekajálnak, ott alszanak, reggel teddymaciként engedik magukat kényeztetni, aztán lelépnek.
Ervin a másolók kasztjához tartozott. Készített szerelmes dalokból válogatást Annamáriának, Leilának, Zsófinak, Barbinak, Katinak, Evelinnek, Ágotának, Hannának, Ivettnek, akik lelkesen és empatikusan mind hasonló élményekről számoltak be, többnyire a kazetta/szalag/cd átvételét követő második vagy harmadik napon.

- Képzeld, Feri azt kérdezte reggel, hogy honnan van ez a jó zene.
- És mit mondtál neki?
- Hogy egy kedves barátomtól.
- Aha. Értem.
- Feri teljesen bezsongott ettől, aztán persze én is. Egymásba gabalyodtunk, és a te zenédre voltunk együtt! Na mit szólsz?
Ervin általában nem szólt semmit. Mindig megfogadta, nem készít újabb másolatot, de aztán megint megszólalt benne egy hang. Olyankor szerelemfélét érzett, vagy valami ahhoz hasonlót, és már nyúlt is a lemezekért.
- Tudnál adni még egy másolatot abból amit kaptam tőled?
- Miért, begyűrte a magnó a szalagot?
- Dehogy, csak Gabónak annyira tetszett, hogy elkérte tőlem. Egy ilyen éjszaka után nem mondhattam nemet. Annyira örült neki. Szóval kapok tőled egy újat?
Ervin ezt követően soha többé nem másolt kazettákat, nem állított össze zenei listákat és a lemezeit sem adta kölcsön senkinek. Végre felnőtt. Csupán egyet sajnált, hogy ennyit kínlódott a válogatások készítésével. Az utolsó kazettát hatvanötéves korában adta oda egy neki tetsző lánynak, de már óvatos volt. A szalagot üresen adta át, nem vett rá semmit. Másnap azonban csengett a telefonja.
- Fantasztikus vagy! Ez a kazetta igazi meglepetés volt, szinte kitaláltad mire vágyom. Donát is le volt nyűgözve ettől. Szerettük egymást a sötétben, a teljes csendben. Gyönyörű éjszaka volt. Köszönjük Ervin.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...