2018. január 21., vasárnap

EMBERT FARAGNI TARLÓSBÓL

Embert faragok belőled Tarlós pajtás, mondta egy esős vasárnap reggelen a Római part kivágásra ítélt fáinak tövében Bandás Gábor személyi edző, akinek amúgy ez a szavajárása, minden kliensét pajtásnak nevezi, tegezi őket, sőt alázza is a jobb teljesítmény érdekében, azt azonban nem tűri, hogy visszategezzék, vele nem pajtáskodhat senki, ilyen Tarlós féle gizdák különösképpen nem, ha engedné nekik elveszne a tisztelet, de ami ennél fontosabb, nem lenne eredmény, a punnyadt, gusztustalan sörhasak nem tűnnének el, a görbe hátak sosem egyenesednének ki, tehát munka van pajtások, fegyelem, kemény és kegyetlen edzésprogram, amit Tarlós Tamás pajtásnak is tudnia kell, különben mi a fenéért fizetne nagy pénzeket privát edzőnek, ha a lelke mélyén nem akarná a megújulást, a test és vele együtt a lélek tisztulását, erősödését, megújulását.
- Nem igaz Tarlós pajtás? - kérdezte pontban reggel fél hétkor Bandás edző az újjászületésre váró IT-vezértől, a hazai informatikai magánszektor nagyhatalmú vezetőjétől, a Riverfront Zrt. tulajdonosától, aki szemmel láthatóan már a bemelegítésnél izzadni kezdett.
- Kérdeztem valamit Tarlós pajtás! Nem tudsz, vagy nem akarsz válaszolni? Nem hallom, mondtál valamit?
- De, igazad van Gábor.
- Tarlós pajtás, úgy látom nem figyelsz. Adtam engedélyt tegezésre? Nem adtam. Akkor most ötven fekvőtámasz, van rá egy perced pajtás.
- Ne, kérlek ne!
- Már megint tegezel pajtás? Száz.
- Mi száz?
- Ostoba is vagy pajtás? Tegeztél, ezért büntetés jár. Csináld!
Tarlós Tamás az élet nagy nyertese, a mindig magabiztos menedzser ezúttal megtaposott, erőtlen csigaként mozgott, kegyelemért könyörgött, de azzal kellett szembesülnie, hogy Bandás Gábor személyében sikerült megtalálni a legkeményebb trénert, akiről az hír járja, hogy a szart is kipréseli a klienseiből, de olyan erővel, hogy azok minden egyes Bandás óra végén kegyelemért könyörögnek, ám hiába, mert a gladiátortestű mester nem enyhül, sőt lefelelé fordított hüvelykujjával egyértelművé teszi, kivégzi a "pajtásokat".
Tarlós Tamás élőhalottként levegőért kapkodott az eső áztatta Római parton, miután lefutotta a Bandás által előírt tíz kilométert, megcsinált ötszáz fekvőtámaszt, 300 guggolást, a végén pedig hússzor egyperces plankokat, ez utóbbira azért volt szükség, hogy feszes legyen a has, ne folyjon ki a nadrágból a háj. De egy edzés semmi, az eredményhez kitartás kell, folyamatos munka és persze az edző feltétlen tisztelete.
- Nem igaz Tarlós pajtás? Nem kell válaszolnod, látom már nem tudsz beszélni. Szépen dolgoztál, de legközelebb nagyobb fokozatra kapcsolunk. Holnap reggel itt találkozunk ismét. Értjük egymást Tarlós pajtás?
Értette, de valóban már csak a szemével volt képes jelezni. Szó szerint kicsinálták ezen a reggelen. Bandás jó munkát végzett. Nem pajtáskodott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...