2018. január 21., vasárnap

SIKEREMBER

Az MVM állítólag milliárdokért megvett egy (maximum százmillió forintot érő) izét, a monitorokból és a kábelekből ítélve, talán informatikai rendszert, fogalmuk sincs mire jó, nincs is rá szükség, de valamiért (valakiért?) mégis kipengették a kért összeget.
Az alábbi történetnek semmi köze ehhez az üzlethez, nem is most írtam, hanem több, mint egy éve. Részlet a Befalazott csőgörényből.

Ha testépítő lenne bizonyára kilószámra zabálná a proteint, reggel, délben és este is minimum három liter, fehérjével dúsított, kókuszízű izomnövelő turmixot inna, továbbá csak olyan helyen edzene ahol ideális feltételek adottak a kapcsolatépítéshez, mert hát ugye ez a lényeg, az erő mellett a kapcsolati tőke, meg az Audi8, de KTM-nek létraszerű fizimiskája van, kb. 210-es magassága, görbe háta, nem túl esztétikus arca, Skoda Fabiája (még) ugyanakkor ezt az előnytelen külsőt és a szerény gépjármű kategóriát feledteti a kiterjedt (megvett) haveri kör, a KTM-ből (Kótai Taksony Márk) áradó magabiztosság, megnyerő stílus, átlagon felüli lehengerlő beszédkészség, amiből egyesek könnyen azt a téves következtetést vonhatják le, hogy KTM ellenőrzés nélkül nyomja magába a kedélyjavító tablettákat, porokat, mert normális ember manapság nem lehet ennyire jókedvű és optimista, csakis valamilyen szer hatása alatt állhat. Ez azonban kapitális tévedés, hiszen ha az embernek megfelelő helyen (pozicióban) lévő barátai vannak, biztos üzletei, befektetései, és ráadásul még nyerő szériában is van, akkor érthető a dózermentalitás, nincs akadály amit ne takarítana, emelne el az útból.
KTM még egy darab kutyaszart is képes úgy eladni, mintha a a legfinomabb belga töltött pralinét kínálná megvételre, a vevő két jól hangsúlyozott KTM mondat után már nyúl is a barna kupacért, teszi a szájába, majd elismerően csettint, ilyen finom csokit még soha nem evett, ha lehet vinne a barátnőjének is, ekkor KTM nagyvonalúan tesz egy extra ajánlatot, ha az egész családnak visz a pralinéból (kutyaszar), akkor 5 százalék kedvezményt tud adni. KTM ilyen, minden silányságot játszva el tud sózni bárkinek.
Legutóbb éppen egy polgári repülésirányító rendszer passzolt el , melynek következtében hetek óta minden repülésirányító rettegésben él, vajon  működni-e majd a gyakorlatban KTM zseniálisnak hirdetett digitális rendszere, vagy egyenesen katasztrófához vezet.
Azt KTM természetesen nem árulta el, hogy a szerver eddig csak drónok reptetésére volt alkalmas, de ott sem működött tökéletesen, mert amikor két drónt indítottak egyszerre, akkor a frekvenciák összekapcsolódtak és a drónok összeütköztek, majd a Dunába zuhantak. Két nappal később a tesztrepülést megismételték, az eredmény ugyanez volt, a gépek a jeges folyóba merültek. Ezt követően jelentkezett KTM a tengertúli járatokat üzemeltető légitársaságnál, ahova a legfelsőbb körökben vezetői pozicióban lévő barátja protezsálta be. Elég volt csak a jóakarója nevét halkan kimondania telefonban, azonnal fogadták, sőt már a kész szerződéssel várták. Csupán egy dolgot kellett tisztázni, vajon mikor áll át a légitársaság az új számítógépes rendszerre. KTM-nek ez nem okozott gondott, másnap már be is szerelték a számítógépet az irányító toronyba.
A tervek szerint egy héttel később már a KTM-féle rendszer vezette a célállomásra a repülőgépeket. A biztonság kedvéért természetesen itt is voltak tesztrepülések, melynek során a gépek összeütköztek, lezuhantak, elvesztek, felrobbantak, a szimuláció során ezrek haltak meg, de a légitársaság vezetése nagyon optimista volt, átragadt rájuk KTM túláradó lelkesedése, így az utolsó szimulációs katasztrófa után megadták a zöld jelzést, a gépek felszállhattak.
Összesen 53 gépet vesztettek, KTM szerint a pilóták hibája miatt, akik persze már nem mondhatták el a maguk verzióját, hiszen a legénység össze tagját eltűntnek nyilvánították, de KTM magabiztosan kitart azon álláspontja mellett, miszerint a pilóták sunyi módon megszöktek, a gépeket pedig a fejlődő világ egyik országában eladták.
KTM azóta felhagyott a repüléssel. Most az atomenergia érdekli. A héten  Pakson tárgyal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...