2018. január 21., vasárnap

SZTÁRÉPÍTÉSZ



Arza Armin építész nem tartozik a merész fantáziájú, újító alkotók közé, épületei középszerűek, sivárak, kiábrándítóan egyhangúak, valójában egyetlen tervét variálja az igényekhez igazítva azokat. Ebből mégis fényesen megél, fél Európát beépítette már a korszerűtlen, nagy energiaigényű, kényelmetlen és életveszélyes házaival.
Arza mind a mai napig ragaszkodik az azbeszthez, az ólomcsövekhez és a linóleumhoz, hiába kérik tőle, ne használjon ilyen anyagokat, minden hiába, amíg van vevő a terveire, nem változtat semmin. Még az sem ártott az Arza-projekteknek, hogy hetente egy-két lakóháza összedől, maga alá temetve az ott lévőket, de amelyik nem omlik össze, azt is alá kell támasztani, mert a rossz minőség miatt a főfalak megcsúsznak és repednek. Aki Arza házat építtet örök nyűgöt vesz a nyakába, sosem lesz egyetlen nyugodt perce, hiszen Arza nem tekinti értéknek az emberi életet, továbbá ravasz hitelezési konstrukcióban épít, ami azt jelenti, hogy a hitel sosem jár le, mindhalálig kell fizetni Arzának.
A kétes hírű tervező a közelmúltban kapott megrendelést négyszázötven társasház felépítésére. Hogy hol húzzák fel az új Arza House-okat, könnyen kitalálható, bár az átadás időpontja még bizonytalan, mert az építkezést kissé lassíthatja a kelet felől érkező atomszennyeződés és sugárzás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...