2018. január 21., vasárnap

EGY UJJAL ÖLNI



Leült ma mellém egy Halak csillagjegyű ember. Beszélni kezdett, majd nem sokkal később megtanított arra, miként lehet egy ujjal embert ölni.
A Halak az asztrológiai jegynek csakis azért van jelentősége, mert szerinte a Halak csillagjegy szülöttei békések, türelmesek, de ez az ő esetében valóságos átok, úgy tűnik immár örök magányra ítélte a sors, hacsak nem lesz megint szerelmes, de erre minimális az esély, hisz eddig minden nő átverte, kihasználta, igazi halként bekapta a horgot, aztán csak vergődött rajta, egészen addig mígnem sokadjára megint visszadobták pedig az egyiknek gyereket is csinált, de kéri, a gyerek témát hanyagoljuk.
Hal egyedül él. Barátai, rokonai meghaltak. Jól főz, szigorúan csak olajjal, mert baj van a szívével oda kell hát figyelnie.
A nyugdíjkorhatár felé araszoló Hal (ha nem lenne közhely, azt mondanám, él, mint hal a vízben) megtalálta a maga közegét, esténként kilép a valóságból, majd belép egy másik valóságban, ahol sikert sikerre halmoz. Számítógépes szerepjátékokban vesz részt, többnyire a 13. században jár olyankor, ahol kardot forgat, vezeti a lovagokat, a páncélos csapatokat, íjászokat irányít, csatákban vesz részt, és minden pillanatban határoznia kell valamilyen súlyos kérdésben. Ha rosszul dönt, mehet vissza a 12. századba. Vagy a 11-be. Kisebb vagyont áldozott már erre a nyugalomra, gépe a legmodernebb cucc, tele bikaerős processzorokkal, megagigás tárhelyekkel, gyorsítókkal és professzionális hűtőrendszerrel, így bármennnyire is forró a helyzet a véres ütközetben, a gépe garantáltan 35 celsius fokon dolgozik. Este hétkor kezd és van úgy, hogy csak másnap hajnalban teszi le a kardot.

A virtuális világ menti meg attól, hogy ne kövessen el valami butaságot. Azt mondja, ha megütne valakit, akkor mehetne a börtönbe. Örökre. Annak idején mélységi felderítő volt a katonaságnál, ahol nem elhárításra, hanem likvidálásra tanították. Egy ujjal is tud ölni. Megmutatja. Egy döfés a herére, egy a torokra, és vége a palinak. Néhány évvel ezelőtt egy vidéki kocsmában pimaszkodott vele valaki, akkor visszafogta magát, finoman egy ujj le, egy ujj fel és a suhanc összecsuklott. Soha többé nem látták a környéken.
Hal 27 hónapot húzott le mélységiként. Azt kéri álljak fel. Felállok. Az állkapcsom alá teszi a két hüvelykujját.
- Ha ezt megnyomom, meghalsz.
Ezt követően elmagyarázza, miként kell elroppantani a nyakcsigolyát. Hátrafeszítés, jobbra húzás, majd hirtelen rántás a másik irányba. Ennyi.
- A rád támadó farkaskutyát pedig úgy kell megölni, hogy elkapod a két fülét, lerántod a nyaka alá, majd összeroppantod a gigáját.
Hal nyugodt pasas, de jobb ha nem szórakozik vele senki. Még egy-két év és elmegy nyugdíjba, akkor minden idejét a 13. században tölti majd lovagként, de ha jól politizál akár még király is lehet belőle. Persze addig is játszik éjszakánként, csakhogy ne őrüljön meg.

2017 november 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...