2018. január 21., vasárnap

GYERTYÁVAL BORÍTOTT

Amikor már azt hitték az icinyke, picinyke, teljességgel jelentéktelen és legyengült országocskában mindenki megbolondult, akkor Kovács Tiborné bérszámfejtő néhány napra visszahozta a reményt, van itt még tartalék, civil kurázsi, lelemény, sőt bátorság is.
Encus, mert valójában ezen a néven szólították kolléganői Kovácsnét, szóval Encus a lebutított munkahelyi környezetben is észlelte, hogy baj van. A munkaasztalán lévő lámpában kiégett az izzó, a megváltozott látási viszonyok miatt (alig lát valamit) kevésbé tud hatékony lenni, csökken a teljesítőképessége, ezzel kárt okoz munkaadójának, ami ugye manapság egyet jelent az öngyilkossággal (munkaviszony azonnali megszüntetése). Amint kétséget kizáróan megállapította a 60-as világítóeszköz kiégését, írásban jelezte az illetékes osztálynak (új rendszer, mindent számítógépen, a megfelelő táblázatban kell rögzíteni) a műszaki problémát, egyúttal új izzót kért a lámpába.
A válasz e-mail másnap meg is érkezett, melyben arról tájékoztatták, hogy 30 napon belül elhárítják a hibát. Ez azonban nem nyugtatta meg Kovácsné Encust, épp ellenkezőleg, hirtelen felindultságból elkövette azt amit az új rendszer nem tolerál. Enci úrinő módjára nemtetszését fejezte ki, mondván régen (előző rendszer) nem kellett írásban igényelni egy izzót, továbbá nem kértek ehhez excel-táblázatos dokumentációt, aláírást, ikatást, munkahelyi vezető jóváhagyását, hanem csak telefonált, jött a karbantartó és izzót cserélt.
A bérszámfejtőt, mint az előre sejthető volt (új rendszer) írásbeli figyelmeztetésben részesítették, sőt jogi kódnyelven megfenyegették, "még egy izzó-ügy és holnap már be sem kell jönnie". Arra hivatkoztak, Kovácsné megengedhetetlen módon bírálta munkaadóját, viselkedése provokatív és destruktív. Várja ki a 30 napot, akkor talán kaphat izzót, vagy ha nem tud sötétben dolgozni, akkor menjen ki a boltba és vegyen magának.
Enci azonban nem bolondult meg, esze ágában nem volt saját pénzből finanszírozni munkaadóját, nem vett hát semmit, inkább a kivárást választotta, de hiába, mert a cég a költséghatékonyság jegyében időközben megszüntette az irodai világítást, majd bevezette az éjszakai műszakot.
Encus ezt követően otthonról magával vitt egy névnapjára kapott illatos gyertyát, az íróasztalánál meggyújtotta, majd a pislákoló fénynél megírta a felmondólevelét. Mikor mindezzel végzett, felállt, még egyszer körbenézett a sötét teremben, majd felborította a gyertyát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...