2018. január 21., vasárnap

BÁRÁNYNÉ KRUMPLILEVEST FŐZ

Az összes keresőprogram két fillért sem ér, mert amit ő tud egészen bámulatos és kivételes, ilyen teljesítményre számítógép, algoritmus nem képes. Csak Bárány Rezsőné. Fejből és a secundum ezredrésze alatt megmondja, hol érdemes aznap ropogós vajkiflit, vese és vértisztitó gránátalma kapszulát, vagy éppen magnélküli mézédes mandarint venni. Mintha az agyában lévő neuronok és idegpályák csakis ezt a célt szolgálnák, észben tartani és hasznosítani a legoptimálisabb vásárlási opciókat, helyszíneket, akciókat.
Bárányné világszenzáció, nem csodálkoznék azon sem, ha lecsapna rá és azonnal szerződtetné az Amazon, vagy az Alibaba Group internetes kereskedőoldal, mert a hiperaktív nyugdíjas asszony tudása milliárdos hasznot hozna Jeff Bezosnak és Daniel Zangnak.
Báránynéra azonban a Gazdasági Versenyhivatal csapott le a Lehel piacon, múlt héten szerdán, nem sokkal 13 óra 15 perc után. Az előzmények nem túl érdekfeszítőek, bár minden onnan indult. Bárányné szokásához híven aznap reggel is a frissen főzött kávé kortyolgatása és tablettáinak porciózása közben memorizálta és rendszerezte a megszerzett üzleti információkat, majd ezek birtokában indult beszerző körútjára.
Az előrejelzések szerint gyenge napnak ígérkezett ez a szerda, mert az árak a csillagos egekbe szöktek, ropogós, megfelelő ár/értékarányú vajkiflit is csak Budafokon lehetett kapni, így jobb híján csupán egyetlen cél lebegett Bárányné előtt, olcsón krumplihoz jutni. Mivel agya tökéletesen tárhelyként funkcionált, ezért pontosan emlékezett rá, hogy melyik standon lehet kilónként négy forinttal olcsóbban venni burgonyát. Csupán egyetlen zöldséges árult ilyen áron, ezért az asszony rögtön két kilogrammot kért, amit pontosan lemértek neki, majd a szatyrába öntöttek. Ekkor elővette a pénztárcáját és kiemelt belőle két darab kétszáz forintos érmét, de már nem tudta átadni a zöldségesnek, mert két öltönyös férfi elkapta Bárányné karját, egy harmadik pedig folyamatosan videózta a jelenetet.
Bárányné nem értette mi történik vele, de legfőképpen azt nem volt képes felfogni, pedig ugye csodálatos agya van, hogy vajon mit követhetett el, amiért lefilmezték és elvették tőle a krumpliszacskót, majd betuszkolták a piac előtt várakozó elsötétített ablakú fekete Skodába. Már a gépjárműben ülve ismertették vele a vádpontokat és azt, hogy ezekért milyen bírságra számíthat. A GVH szerint Bárányné a valós piaci érték alatt vásárolta a burgonyát ezzel jogtalan előnyre tett szert, továbbá vétett az államháztartási törvény ellen is, így helyben azonnal kiszabták rá a százezer forintos bírságot, ugyanakkor pedig rávertek még kétmilliót, mert amint tudomására jutott, hogy a szokásos piaci árértékhez képest négy forinttal olcsóbban lehet krumplit venni, erről sms-ben tájékoztatta barátnőit, így ők ennek köszönhetően szintén vettek a friss és olcsó burgonyából. Báránynét összesen 2.1 millió forintra büntettek, barátnőit pedig még ennél is többre, hiszen volt közöttük olyan, aki a férjével együtt vásárolt, összesen nyolc kilogramm krumplit, értelemszerűen az okozott kártétel is jóval nagyobb.
Bárányné és társai úgy vélik, koncepciós eljárás áldozatai lettek és eszük ágában sincs fizetni, ha pedig netán mégis így tennének, akkor holnap megint megbüntetnék őket valamiért. Bárányné ezért nem is kezd vitát erről és arra kér mindenkit, hagyja őt békén, amúgy is hamarosan főzni fog, Innentől kezdve pedig már csak arra koncentrál, hogy a krumpliveles legyen krumplileves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...