2018. január 21., vasárnap

A PORTÁS LŐNI FOG


- Mindenki megérkezett?
- Igen igazgatóasszony. 
- Köszönöm, kérem csukja be az ajtót. Kezdünk.
- Szerettel köszöntöm a Gerdesits Janka Általános Iskola és Gimnázium Haditanácsának tagjait, valamint a Militáns Szülői Munkaközösség képviselőit. Ma először találkozunk ebben a formában, köszönhetően a HIT-nek, az iskolánk számára is előírt Honvédelmi Intézkedési Tervnek, melyet a magyarországi iskolák közül mi dolgoztunk ki elsőként. Ma ezt fogjuk megvitatni, és ha szükséges, akkor bizonyos részleteken változatunk. Megkérem a második C osztályfőnökét, Szabó Zoltán testnevelő kollégát, hogy ismertesse a HIT-et. 
- Tisztelt Igazgatóasszony, tisztelt kollégák, tisztelt szülők! Nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy elkészítsem az iskolai Honvédelmi Intézkedési Tervet. Dacára annak, hogy korábban sosem foglalkoztam haditudománnyal, haditechnikával, büszkén jelentem ki, három nap alatt mégis sikerült megfogalmaznom a HIT-et. A HIT akkor lehet sikeres, ha mi magunk is hiszünk benne és kétely nélkül végrehajtjuk az abban leírtakat. 
- Szabó kolléga, kérem a terv konkrétumait ismertesse.
- Igen, természetesen, köszönöm igazgatóasszony. Tehát a részletes terv. A bejáratnál lévő portásfülkét golyóálló üveggel szereljük fel, valamint a falait vasbetonnal robbanásbiztossá tesszük. Zámbó Sándor portást három hónapos katonai kiképzésre küldjük, majd megvásároljuk számára a legkorszerűbb páncéltörőket, gépkarabélyokat. Az ehhez szükséges összeg előteremtésében számítunk a szülői munkaközösségre is. A portásfülke jelenti az elsődleges védvonalat, természetes hát, ha ott a legnagyobb tűzerejű fegyvereket állítjuk fel. A gyanús csomaggal érkezőkkel szemben tűzparancs lesz érvényben, tehát ha Zámbó Sándor úgy ítéli meg, hogy terrorista próbál diákként behatolni az iskolába, akkor saját hatáskörében likvidálhatja. A harmadik emeleti ablakokban hat gránátvetőt helyezünk el, továbbá minden takarítónál lesz lángszóró és hangtompítós pisztoly. A tetőn mesterlövész tanárkollégák figyelik majd a környező utcákat. A katonai kiképzésen természetesen a tanári kar valamennyi tagjának kötelező a részvétel. Magócs Károly vezeti majd a közelharc és keleti harcművészetek kiképzéseket, amelyre szeretettel várjuk a Militáns Szülői Munkaközösség tagjait is.
- Köszönjük, természetesen ott leszünk. 
- Az iskola udvarára biztonsági okokból hat méter magas pengés drótkerítést építünk, valamint a területet a zöldfelület megtartásával aknamezővé alakítjuk, megakadályozva ezzel az ellenséges erők behatolását. Ha netán mégis támadás éri intézményünket az udvari frontról, úgy a B-lépcsőházat rájuk kell robbantani. A gyerekek élőpajzsként való alkalmazása elfogadott, ehhez nem szükséges írásos szülői beleegyezés, fontos, hogy a rakétatámadástól ily módon megóvjuk az épületet. Kialakítottunk különböző zónákat a tantermek előtt, így a folyosók lezárásával egyidejűleg harci ideggázzal áraszthatjuk el a területeket.
Amennyiben a támadók fölénybe kerülnek, úgy a felperzselt föld elvét szem előtt tartva felrobbantjuk az iskolát. Egyetlen írásvetítőt, egyetlen doboz krétát sem hagyunk az ellenség kezére jutni. A tanári portfóliókat és a tanterveket feltétlenül el kell égetni! Ez nagyon fontos! A gazemberek nem profitálhatnak az általunk felhalmozott tudásból! Számolnunk kell emberi áldozatokkal, de a HIT azért készül, hogy minél több gyermek és tanár életét meg tudjuk menteni. Addig is a tavaly felszentelt iskolai lőterünkön mindenki gyakorolhat, tökéletesítheti tudását.
- Szabó kolléga, ez mesteri terv, köszönjük. Most pedig lehet kérdezni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...