2018. január 20., szombat

ÁMOKFUTÓK SZÁNKÓVAL


Vakító napsütés, elviselhető hideg, és végre hó. Irány a hegy. Csak szerényen, nem az Alpok, hanem a Hármashatár hegy a célállomás. Persze legszívesebben egy másik bolygóra húznék el, de beletörődtem, örökre itt rekedtem. Betuszkolom a csenevész faszánkót a csomagtartóba, éppen hogy befér, összeszedem a kölyköket, és indítok.
Fent vagyunk a csúcson. A panoráma szemet gyönyörködtető, a levegő a szmogos napok után kristálytiszta. Nekem már ez is elég. Mély levegőt veszek, és élvezem a pillanatot. Sajnos nem sokáig. Egy kellemetlen hangú nő zökkent ki a nyugalomból. Szerencsére nem hozzám beszél, hanem a pincsikutyává töpörörödő pasijához.

- Te engem ne oktass ki, hogy merre menjek azzal a kurva szánkóval. Nem az apám vagy, hogy dirigálj nekem! Értjük egymást?

A férfi nem szól semmit, némán húzza szánkót a hegyre fel. Végre fent van, de nem akar további vitát, így azonnal indul is vissza a gyerekével együtt. A nő marad, onnan dirigál.

- Húzódj már félre! Nem látsz a szemedtől?? Ezt nem hiszem el, mindjárt elgázolja őket - kommentálja ingerülten a lesiklást.

A szánkó felgyorsul, nyomában porzik a hó. Szerencsésen leérnek, nem ütnek el senkit. Közben újabb szánkózók érkeznek, köztük egy jó húsban lévő férfi, aki úgy kötötte meg a sálját, mint Pierce Brosnan szokta a filmjeiben. Egészen sármos, de aztán megszólal ő is.

- Bazdmeg, miért mennek ezek középen? Olyan nehéz felfogni, hogy középen csúszunk, és a szélén jövünk fel? Komolyan mondom, legszívesebben beléjük mennék. Tényleg, miért ne menjek beléjük?

Ekkor a szánkódiszpécser nő megörül, hogy végre itt van valaki, aki mindenki másnál jobban megérti őt. Él a lehetőséggel, és oda szól neki.

- Ennyi idiótát egy helyen. Minek jönnek ezek ide?

A férfi helyesel, mozgatja lelkesen a fejét előre (bólogat) majd a már szánkón ülő gyerekét instruálja

- Ha nem húzódik ki a szélére, akkor menj bele a gyökérbe. Bazdmeg, komolyan megáll az eszem. Mindjárt felülök én a szánkóra, és letarolom őket. Miért is ne? Megérdemelnék hogy átmenjek a fejükön.

Ezt már nem várjuk meg. Jó helyre jöttünk megint.


2017 január 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...