2018. január 20., szombat

IVÁNKA NÉNI TÚLÉLI AZ ÉJSZAKÁT



A konzílium a szokott időben és módon kezdődött. Volt benne színház, mágia, hipnózis, tökéletesen megrendezett jelenet. Dr. Gerdesits és dr.Porthei lépett be először a 2-es belosztály 118-as szobájába, ahol a reménytelen esetként kezelt Ivánka Imrénét látogatták meg. A fehér ruhás férfiak, dacára annak, hogy lemondtak az idős asszonyról, mégis nyugalmat sugároztak, reményt, tekintélyt. Mindketten kihúzták magukat és hosszan, figyelmesen olvasták a fémkeretbe helyezett lázlapot. Nem sokat értettek belőle, de igyekeztek mindezt palástolni.
Az éjszaka nyugalmasan telt el, a 88 éves beteg nem panaszkodott, betegtársaitól nem kért segítséget, szerencsére láza nem volt. Továbbra sem kapott gyógyszert, de azt még mindig nem tudták neki megmondani, meddig kell bent maradnia a kórházban. Dr. Gerdesits fellélegzett, szemmel láthatóan örült, hogy nem lépett fel komplikáció és Ivánka néni túlélte az éjszakát. Két nappal ezelőtt négy beteget vesztettek, ám a kórházi személyzet mentségére szóljon, vészhelyzet állt elő, erre nem készülhettek, továbbá nem is készítették fel őket, fogalmuk sem volt milyen terápiát alkalmazzanak.
Hatodik napja dolgoznak a kórházban, ahova egy gyors átképzést követően vezényelték őket. Dr.Gerdesits és dr.Porthei négy munka nélkül töltött év után kapta ezt a lehetőséget. Az amúgy korábban logisztikai menedzserként és húsipari technikusként dolgozó férfiakat az erőforrás minisztériumban képezték ki az új feladatra. Egy hét után megkapták a diplomájukat, doktorok lettek, majd a hetedik napon Gerdesits levezette az első szülését, dr. Porthei pedig gyomorszűkítést végzett egy túlsúlyos betegen, az utcán pedig újraélesztett.
A múlt héten munkába állított egészségügyi dolgozók mindent megtesznek a betegek érdekében, de mint mondják túlterheltnek érzik magukat, dr. Gerdesits napi 18 órát tölt a műtőben, dr.Porthei pedig a kórházi munkája mellett még mentőorvosként 24-48 órás ügyeletben is dolgozik, ám feletteseinek már most jelezte, hamarosan Írországba megy, ahol üvegházban paradicsomot és retket fog szedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...