2018. január 20., szombat

KÜLÖNLEGES SZÍV



"Magának különleges szíve van." Olyan ez a mondat, mint egy szerelmi vallomás. Felajzott, boldog lelkek beszélnek így orgonavirágzáskor, mikor minden csupa napfény, ragyogás, méhzsongás, és a szerelmesek azt remélik, immár együtt dobban majd a szívük. Jó ezt hallani. Nagyon jó. "Magának különleges szíve van."
Nekem mindezt dr. Sax, a tehetséges ifjú egyetemi adjunktus mondja a földszinti ultrahangos vizsgálóban, ahol egyetlen szál kopott művirág sincs egy véletlenül ott felejtett giccses vázában, és ahol orgonaillat helyett csak az alkoholos fertőtlenítő szagát szívom be. De mit jelent az, hogy különleges szívem van? - kérdezem attól az embertől, aki szó szerint belelát a szívem sötét és véres kamráiba.
- Nos, ez azt jelenti, hogy ilyen szívvel mint az Öné, mi orvosok is ritkán találkozunk. Rendkívüli a felépítése és olyan dolgokat produkál, amelyekről csak a tankönyvekben olvasni.
- Ha gondolják, szívesen felajánlom a szívemet demonstrációs célra, mutassák csak nyugodtan a medikushallgatóknak. Hívjanak és jövök.
- Nagyon köszönjük, de rengeteg felvételt készítettünk a szívéről, lesz mit mutatnunk - mondja dr. Sax, és ezt hallva végtelen öröm árad szét a testemben, lelkemben. Eddig nem sokat köszönhetett nekem az emberiség, nem tettem jobbá, élhetőbbé a Földet, nem teremtettem békét, de mától kezdve aktívan hozzájárulok a tudomány fejlődéséhez. Megmondták. "Magának különleges szíve van."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...