2018. január 20., szombat

ESŐCSINÁLÓ ASSZONY LEGENDÁJA

Az esőcsináló asszony legendája nem a múltban megbúvó rejtélyes és szövevényes történet. A különös, leginkább a jövőbelátás képességével megáldott nőszemély a számítógépek és laptopok monitorjain, vagyis éppen itt a szemünk láttára vált megkerülhetetlen orákulummá. Korábban csak annyit tudhattuk róla, hogy mindenféléket irogat, sajátosan egyéni, remek stílusában, szeret nagyokat enni, inni, elsősorban frissen csapolt habzó söröket, és sokszor engedi szabadjára a lelkében élő fenevadat, ami azt jelenti, képes verbális értelemben megfeledkezni úrasszony mivoltáról. Gyermekeit, vélhetően a számmisztika iránti vakhite miatt Egyeskének, Ketteskének, Hármaskának és Négyeskének nevezi, emberét pedig Csodapasiként említi az időjárásról szóló szóló napijelentéseiben. Van macskája is, a legendás vadász hírében álló Görényke. E szorgos háziállat rendszeresen megajándékozza az esőcsináló asszonyt a hajnaltájban levadászott, immár kihűlt és megbontott testű egérhullákkal, melyeket a küszöb elé helyez.

Az esőcsináló asszony valójában csak mostanában szembesült önnön tehetségével. Pár hónappal ezelőtt ugyanis arra lett figyelmes, hogy amikor a frissen mosott ruhát kitette száradni messzi földön híres botanikus kertjének közepébe, akkor perceken belül megérkezett a monszuneső. Ha azonban nem került ruha a szárítóra, akkor egy csepp eső sem esett, hanem perzselően tűzött a Nap.
Mivel okos asszony hírében áll, ezért kísérletezni kezdett. Először csak a bugyiját és a melltartóját tette ki száradni, cseperegni is kezdett azonnal. Ha azonban már az Egyeske, Ketteske, Hármaska, Négyeske és a Csodapasi alsóneműit is kiteregette, könnyed zápor kezdte öntözni a csipesszel rögzített ruhaneműket. Ezt követően kimosta a szomszéd teljes ruhatárát, vitte a szokott helyre száradni, akkor pedig már egyenesen özönvíz hullott rájuk.

Mikor erre rájött, tudta, új dimenziók nyílnak meg előtte. Ha a falujában szikkad a föld, tehát szükség lenne esőre, azonnal megy és tereget, érkezik is hamarjában egy dagadt felhő, éppen oda ahova kell. Az esőcsináló asszony a 21. század szolgálóleánya, ezért immár az interneten teszi közzé, mikor mos és szárít legközelebb, így mindenki nyugodtan készülhet a kiadós esőre és annak várható következményeire. Meterorológiai előrejelzései immár annyira pontosak, hogy a magukra valamit is adó médiumok csakis az ő prognózisait használják.
Holnap száraz idő lesz, mert az esőcsináló asszony pihenni szeretne. Se főzés, se mosás, csak egy krigli sör. Persze lehet, hogy mégis meggondolja magát és bepakol a mosógépbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...