2018. január 20., szombat

MUSTAFA MEXIKÓBAN


- Itt vannak a papírok, útlevél, menekültigazolvány. A határig kocsival megyünk, utána azonban egyedül kell folytatnia az utat. Így kevésbé feltűnő. Minden rendben lesz.
- És utána?
- Ha eljut a fővárosig, keresse meg az Ármány és szerelem teret. Üljön le a szökőkúttal szemben lévő padra és várjon. Az emberünk kedden 17 óra 30-kor érkezik. Letesz majd egy zacskót. Abban lesznek a friss okmányok. Ne szólaljon meg, ne is nézzen rá, csak vegye magához a csomagot és távozzon.
- Milyen névre szólnak a papírok?
- Al Rahman Musztafa.
- Nevetséges.
- Sajnálom, de most ez a legjobb megoldás.
- Ezt a szégyent.
- Előrelátás. Ki kell jutnia az országból.
- Nem szívesen megyek.
- Tudom. De nekünk az Ön biztonsága a legfontosabb.
- Így is elkaphatnak.
- Ezért kell óvatosnak lennünk. A legjobb hamisítványokat készítjük Önnek.
- Tudom. Mikor indulunk?
- Hajnalban
- A családommal mi lesz?
- Róluk is gondoskodunk. Ne aggódjon.
- És hogyan jutok el Mexikóba?
- A csomagban ott lesznek a repülőjegyek. Ha a megkérdezik milyen célból utazik, mondja azt, hogy rokonlátogatásra megy.
- Mindenki oda érkezik majd?
- A legfontosabb személyek igen.
- Mindent köszönök.
- Nekünk megtiszteltetés, hogy szolgálhattuk uram.


Mexikó, Santa Cruz tartomány, két hónappal később.
- Szikét.
- Tampont.
- Varrunk.
- Köszönöm, végeztünk.
Dr. Hector Gonzalves kiment a műtőből. Fáradt volt ugyan, de ez most sem látszott rajta. Az energikus, negyvenes évei közepén járó plasztikai sebész a saját klinikáját vezette. Többször volt már közvetlen életveszélyben, az egymással rivalizáló drogbandák, egy elszámolási vita miatt meg akarták ölni, de azt követően, hogy az egyik kartell vezetőjének új arcot varrt, békén hagyták. Ajándékként egy Hummert kapott, melynek az utasterét megtöltötték amerikai dollárral. Gonzalves doktor nem kérdezett semmit, nem számolta meg a pénzt, csak átvette slusszkulcsot, majd beparkolt az autóval a garázsába, a többi Maserati, Porsche, és Tesla mellé. Ebből is látszik, nincsenek anyagi gondjai, valójában már nem a pénz motiválja amikor új fizimiskát kreál egy drogbárónak, menekülésben lévő dél-amerikai diktátornak, vagy valami európai miniállamból lelépő szélhámosnak. Őt a kihívás tartja izgalomban, új arcot, új esélyt adni valakinek. Mint a műtőasztalon még ott fekvő kövér kliensnek, akinek az arcából leszívták a zsírt, kék íriszt operáltak be neki, és dús arcszőrzetet kapott. Al Rahman Musztafa hamarosan felébred az altatásból.

2017 június 25.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÉSSEL A KEZÉBEN JÁRKÁLT

Mikor máskor, mint éppen most húsvétkor estem ágynak, megállás nélkül töltöm a zsebkendőket, miként politikus a kolbászt tiktozott közösségi...